Sveriges mest omfattande kunskapsstöd för hÀlso- och sjukvÄrdspersonal

50% av primÀrvÄrden i Sverige anvÀnder Medibas.

SÀkerstÀll att din verksamhet har tillgÄng till aktuell information med Sveriges ledande medicinska kunskapsstöd!

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Omfattande kunskapsstöd för hÀlso- och sjukvÄrdspersonal

Medibas Àr ett effektivt uppslagsverk för alla verksamma inom hÀlso- och sjukvÄrden som exempelvis studenter, sjuksköterskor, allmÀnlÀkare och andra specialister.

Det produceras i dagslÀget sÄ mycket ny kunskap inom hÀlso- och sjukvÄrdsomrÄdet att det inte lÀngre Àr praktiskt möjligt att hÄlla sig uppdaterad pÄ egen hand.

Kunskapsstödet Medibas tÀcker ett stort antal ÀmnesomrÄden och hÄller hög vetenskaplig kvalitet. Evidensbaserad medicin Àr kÀrnan, och vÄr redaktion av erfarna allmÀnlÀkare uppdaterar kontinuerligt verktyget utifrÄn nya vetenskapliga rön och nationella riktlinjer.

I dagslÀget har Medibas över 5 000 anvÀndare som Äterfinns i regioner, inom myndigheter, vid lÀrosÀten och pÄ vÄrdföretag över hela landet.

Medibas bygger pÄ Norsk Elektronisk LegehÄndbok, NEL, och har utvecklats med fokus pÄ lÀkare i primÀrvÄrden men fungerar som bred kunskapsdatabas för hela sjukvÄrden. Verktyget finns Àven i Tyskland under namnet Deximed.

Medibas tillhandahÄller allt du behöver veta om sjukdomar, behandlingar, symtom, differentialdiagnoser samt mycket mer.

FÖRSÄKRA DIG OM ATT DIN VERKSAMHET HAR DET STÖD DEN BEHÖVER, exempelvis för:

- lÀkare inom primÀrvÄrden

- sjuksköterskor med bred patientkontakt

- alla lÀkare som behandlar multisjuka patienter

Vill du veta mer?

Kontakta kundansvarig för mer information om Medibas.

Prova sjÀlv Medibas utan förpliktelser

Du kan prova Medibas sjÀlv utan binding. Klicka pÄ lÀnken nedan och registrera dig:

NÄgra av vÄra nöjda kunder

LĂ€kare om Medibas

Stefan Bremberg

CheflÀkare och medicinsk chef, Capio NÀrsjukvÄrd

Det bÀsta som finns pÄ marknaden i dag

Vi tycker att Medibas Àr det bÀsta som finns pÄ marknaden i dag. De som anvÀnt tjÀnsten aktivt Àr överlag vÀldigt nöjda, bÄde med det medicinska innehÄllet, men ocksÄ med patientinformationen som de kan ge till patienter.

Karl-Patrik Jonsson

HuslÀkare och verksamhetschef Kungsholmsdoktorn

LĂ€ttnavigerat och snabbt

Medibas ger oss ett lÀttnavigerat, lagom kortfattat kunskapsstöd för att snabbt kunna repetera och hitta fakta inför, efter och till och med under patientmöten.

Vi har ocksÄ stor glÀdje av uppskattad patientinformation som kan skrivas ut och delges i samband med konsultationen.

Gudrun Greim

Enhetschef NÀrhÀlsan Fristad vÄrdcentral och utbildningscentrum

Perfekt för att som rutinerad hÄlla sig uppdaterad

Medibas Àr ett verktyg som har blivit en daglig vana för mÄnga medarbetare i vÄrt omrÄde. Det Àr perfekt för att en rutinerad hÄller sig uppdaterad och för nya medarbetare att kunna fÄ undervisningen pÄ ett enkelt sett.

Dessutom anvÀnds det mycket patientinformation, som vi skickar direkt till patienten eller skriver ut. Detta som ett komplement till den befintliga informationen pÄ 1177.

Marcus Schönbeck

LĂ€karstudent t7 , Lunds universitet

BÀst pÄ medicinsk information

Den absolut bÀsta hemsida jag varit med om nÀr det kommer till medicinsk information.

Elisabet Adell

ST-lÀkare i allmÀnmedicin pÄ HELSA Laurentii i Lund

Toppen att visa för patienten sjÀlv

Jag anvÀnder Medibas inför patientmöten. Det brukar kÀnnas klokt att vara lite uppdaterad pÄ vederbörandes diagnos/frÄgestÀllning innan besöket börjar. Jag lÀser dÀrför gÀrna snabbt och översiktligt igenom vanliga diagnoser, men anvÀnder Medibas Àven pÄ lite mer ovanliga tillstÄnd. Ibland Àr det en trygghet att ha sidan uppe under sjÀlva konsultationen, för att dubbelkolla eller se att man följer gÀngse rekommendationer. BÄde lÀkar-Medibas och patientinformationen Àr toppen att visa för patienten sjÀlv.

MÄnga gÄnger har jag valt ut intressanta diagnoser och förkovrat mig via Medibas dÄ jag har studietid!

Andrei Bunea

SpecialistlÀkare i allmÀnmedicin

Fantastiskt bra – utklassar alla konkurrenter!

Medibas Àr fantastiskt bra och utklassar alla konkurrenter. Informationen pÄ hemsidan hjÀlpte mig att upptÀcka en lungemboli hos en ung kvinnlig patient.

Hur osannolikt det Àn var kliniskt stod det tydligt i Medibas att D-dimer skulle tas för att utesluta LE. Jag följde instruktionerna och denna var positiv. LE verifierades sedan via akutmottagning.

Kata Mujic Baghernezhad

Sjuksköterska, BrÀmaregÄrden VÄrdcentral, NÀrhÀlsan

Ett UTMÄRKT rĂ„dgivningsstöd för sjuksköterskor

Att arbeta som mottagningssköterska innebÀr daglig rÄdgivning bÄde via telefon och i direkt möte med de patienter som kommer till vÄrdcentralen. De rÄdgivningsstöd vi hade tillgÄng till tidigare uppfyllde inte vÄra krav, dÄ de handlade om att fÄ stöd i om patienten behövde trÀffa en lÀkare och i sÄ fall hur snabbt.

Det vi behövde var ett rÄdgivningsstöd dÀr vi kunde fÄ tips om vilka frÄgor att stÀlla, vilka symptom att frÄga efter samt vilka behandlingsalternativ som finns. Vi behövde bilder/illustrationer för att bekrÀfta vÄr bedömning samt information att ge till patienten. Allt detta finns i Medibas och det Àr lÀtt att hitta.

Ett UTMÄRKT rĂ„dgivningsstöd för sjuksköterskor i primĂ€rvĂ„rden. Rekommenderas varmt!

Idén om Medibas

Av lÀkare för lÀkare

Skapandet av Medibas har pĂ„gĂ„tt sedan 1997 nĂ€r vĂ„ra grundare – med Terje Johannessen, professor i allmĂ€nmedicin, i spetsen – tröttnade pĂ„ att slĂ„ i handböcker och söka i högar av foldrar och faxutskrifter i jakt pĂ„ aktuella riktlinjer och behandlingsrekommendationer.

Dr Terje Johannessen ville skapa ett verktyg dÀr allt detta fanns samlat pÄ ett stÀlle.

Idag Àr Medibas Sveriges mest omfattande kunskapsstöd för hÀlso- och sjukvÄrdspersonal. Medibas tÀcker ett stort antal ÀmnesomrÄden och hÄller hög vetenskaplig kvalitet. Evidensbaserad medicin Àr kÀrnan, och redaktionen med erfarna allmÀnlÀkare uppdaterar kontinuerligt verktyget utifrÄn nya vetenskapliga rön och riktlinjer. Medibas tillhandahÄller allt du behöver om sjukdomar, behandlingar, symtom, differentialdiagnoser och mycket mer.

Skapat för den kliniska vardagen

Medibasredaktion samlar, sÄllar och sÀtter kontinuerligt ny forskningsbaserad kunskap, nationella riktlinjer och nationella rekommendationer i sitt sammanhang, och gör dÀrmed omgÄende dessa tillgÀngliga i den kliniska vardagen.

Snabbt och intuitivt

InnehÄllet i Medibas Àr skapat av erfarna allmÀnlÀkare och utgör dÀrför en naturlig del i ett intuitivt arbetsflöde. Genom sökfunktionen och artikelmenyn uppe till höger i alla professionstexter, hittar du sekundsnabbt det innehÄll du söker.

Omfattande och exakt

Medibas möter alla behov av medicinsk information i primĂ€rvĂ„rdens vardag. Oavsett om du söker efter behandlingar för en given diagnos, differentialdiagnoser för ett symtom, hur du ska hantera ett provsvar eller den bĂ€sta informationen att ge till en patient – du hittar det snabbt bland vĂ„ra tusentals artiklar.

Alltid uppdaterat

Medibas Àr ett stöd för lÀkarens egen kunskapsbas och tillför information vid behov. Ingen lÀkare kan hÄlla koll pÄ all ny forskning och nya guidelines. Medibas fungerar som en försÀkring att du alltid Àr uppdaterad. Dessutom Àr tjÀnsten ett utmÀrkt verktyg för vidareutbildning och kommunikation med patienter.

Varför anvÀnder fler och fler lÀkare Medibas?

Direkt tillgÄng till information

Medibas samlar all den information som en allmĂ€nlĂ€kare behöver i sin kliniska vardag. Slut pĂ„ sökande efter symtom, diagnoser eller behandlingar i böcker, databaser och pĂ„ webbsidor – Medibas har allt du kan behöva. Ta del av mer Ă€n 2000 artiklar för professionerna. InnehĂ„llet i Medibas tĂ€cker Ă€ven mer ovanliga sjukdomar.

SÄ hÀr anvÀnder du Medibas

Vanliga frÄgor

FAQ

Är Medibas bara för allmĂ€nlĂ€kare?

Medibas har utvecklats med fokus pÄ lÀkare i primÀrvÄrden, men fungerar som bred kunskapsdatabas för hela sjukvÄrden och riktar sig Àven till andra specialiteter och yrkesgrupper inom hÀlso- och sjukvÄrden.

Kom igÄng

Ännu inte redo att prova en mĂ„nad utan kostnad?
Kontakta oss gÀrna om du vill ha mer information!

Kontakta oss

Skriv ditt Àrende i formulÀret sÄ Äterkommer vi sÄ snart som möjligt.
Fyll i fÀlten och klicka pÄ "skicka".

Nyhetsbrev

Om du vill fÄ information om medicinska uppdateringar och nyheter frÄn Medibas en gÄng i veckan, anmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!

För frÄgor om Medibas, prenumerationer, feedback och förslag till förbÀttring, kontakta kundservice@medibas.se.

Mitgliedschaft